Fotografie

Fotografietips voor Bed & Breakfasts en huisjesverhuurders

NS4A3827

Hartstikke leuk hoor, een close up van een schattig vaasje bloemen.. maar niet voor in de fotogalerij van een huisje op Airbnb. Wij willen graag zien hoe de kamer eruit ziet. Niet alleen de deur of dat grappige detail op het nachtkastje, nee ik wil de héle kamer graag zien als ik op zoek ben naar een Bed & Breakfast of een huisje. Natuurlijk wil je dat zien denk je nu, toch is dat nog lang niet altijd te zien als je rondsurft op Airbnb of websites met huisjesverhuur. Als fotograaf en als iemand die ook weleens een keer de hort op gaat en een huisje huurt valt me dit telkens weer op en ben ik er van overtuigd: Dit kan beter! (meer…)


Lees verder

‘Ik sta nooit leuk op foto’s’

IMG_0723

‘Oh, dat is niet zo mooi,  tja dat is niet anders, daar moet je maar mee leren leven.’

Dat eerste hoor ik heel vaak, eigenlijk vrijwel altijd, meestal vlak voordat we foto’s gaan maken.

Dat tweede zeg ik als fotograaf natuurlijk nooit, haha stel je voor! Niet omdat ik beleefd ben maar omdat het niet waar en niet zo zwart-wit is. (meer…)


Lees verder

Een bos licht

_S4A6132 _S4A6144 _S4A6116 _S4A6110

Vroeg als een vogel was ik vanochtend in het bos, even ‘alleen’ en één met het licht, de bomen en de grond. Kort daarna kwamen er uit de hoeken en gaten van het bos meer mensen, zoals dat ’s ochtends gaat.


Lees verder

Net zoals in een relatie eigenlijk

schapendrijven

‘Wat hebben we nu eigenlijk nodig?’ Dat was wat ik een maand geleden had getypt maar halverwege ben ik gestopt. Het lukte niet om een verhaal te maken. Te druk, te veel en ik was flink over mijn grenzen gegaan de laatste maanden. Ik liet het blog maar even voor wat het was.

Over alles wat moet, nodig is of ECHT niet kan heb ik afgelopen tijd veel gehoord en geleerd maar ook veel te veel over nagedacht. Gekmakend. (meer…)


Lees verder

Hoe ik op mijn bek ging en mijn plezier terugvond

Culinair expressionisme

Culinair expressionisme

 

‘Rot op met je comfortzone’ schreef ik afgelopen winter. Een tijd waarin ik worstelde met de leraar, de puber en mijn gevoel. Dat proces ging nog even door in dit afgelopen half jaar tijdens mijn afstudeerproject. Vrij snel had ik een concept bedacht, dat was fijn want ik kan best leuke dingen bedenken maar zo’n concept daar gaat mijn hoofd heel gewichtig over doen waardoor ik meer dan eens worstelde met het uitdenken van zoiets. Een leuk project, lekker allerlei gekke treingespreksflarden verzamelen en daar dan beelden bij bedenken. Toch viel de uitwerking niet mee, hoe ga ik het in beeld brengen? Dan was er nog iets dat ‘portfolio’ heet, iets wat ik moet hebben zo op het einde van mijn studie maar hoe ga ik die vullen? Ik heb een hoop geleerd afgelopen drie jaar maar dat heeft nog niet geresulteerd in een ‘samenhangend portfolio’ zoals het zo mooi omschreven wordt in de beoordelingscriteria. (meer…)


Lees verder

Vervang azijn door sherry en je hebt een verhaal

kerrie_recept

‘Uit: ’50 culinaire avonturen met kerrie’ de aantekeningen zijn van een oude kennis (uut Grunn), prachtig toch.’

Bovenstaande afbeelding deelde ik gisteren. Ik ben bezig met een scriptie over de geschiedenis van de culinaire fotografie en pakte de kookboeken uit de kast die ik in de loop der jaren verzameld had. Van alles wat: uit een doos van een overleden kennis, gekregen boeken toen ik op kamers ging en wat zelf gekochte boeken. (meer…)


Lees verder

Allemaal leuk en aardig dat diepzinnige gedoe..

Portret van een doener
Ik was verdiept in de schilderijen van schilder Dick Ket, hij maakte vooral veel zelfportretten en stillevens. De opdracht voor mijn studie was een reproductie maken plus een foto volgens eigen concept. De reproductie was gelukt maar nu een nieuw concept. Ik vind het leuk om iets van achtergrond te weten over de schilder. Wanneer hij of zij geboren is en dood ging zal me eerlijk gezegd een worst wezen maar wat hij belangrijk vond, wat zijn drijfveren waren, wat voor mens het was dat wil ik graag weten.

Maar na een tijdje onderzoek gedaan te hebben dacht ik ‘je kan ook overdrijven, zou hij nu daadwerkelijk AL DIE betekenissen zo van te voren bedacht hebben?’

Ik ben niet vies van een lesje kunstgeschiedenis maar het gaat me soms te ver. Dan komt mijn praktische kant, de doener in opstand. ‘Allemaal leuk en aardig dat diepzinnige gedoe maar ik begin gewoon en dan komt er iets wat meneer verstand echt niet van tevoren had kunnen bedenken hoor’ (meer…)


Lees verder

Je hebt cake en cake

‘zelf gemaakt’ wil niet altijd meer zeggen dat het compleet vanaf 0 is bereid. De keuze die we hierin maken is meestal afhankelijk van hoeveel tijd we hebben en wat we belangrijk vinden.

Ik heb ze allebei gemaakt, de cakes, en ik moet eerlijk zeggen, het verschil is moeilijk te zien. Wel rijst de alleen-water-toevoegen-cake als een malle, ook niet zomaar, er zit rijsmiddel in en uiteindelijk proeft hij zoeter dan de helemaal-zelfmaak-cake. (meer…)


Lees verder