Over mij

Ik ben een schuinestreepwerker. (de term heb ik niet bedacht maar dekt voor mij de lading en komt uit het boek ‘ Hoe word ik alles?’ van Emilie Wapnick) Iemand die verschillende soorten werk naast elkaar doet (voor de kost). Dat is niet omdat ik niet weet wat ik wil, het is voor mij DE combinatie in zingeving, vrijheid en variatie in werk.

Wat doe ik?

  • Ik werk als co√∂rdinerend redacteur voor educatieve uitgevers.
  • Ik ontwerp patronen voor op stoffen, producten en pakpapier
  • Ik maak illustraties en zeefdrukken
  • Ik fotografeer landschappen

Welke opdracht of rol past wel en niet bij me?

Ik werk inmiddels zo’n acht jaar als zzp-er, door de jaren heen heb ik geleerd welke type opdrachten wel en niet bij me passen en welke rol ik wel en niet kan spelen in een opdracht. Ik ben geen leider die de route voor je uitstippelt of je aan de hand meeneemt. Ik kom het beste uit de verf naast mensen die ongeveer weten wat ze willen of een idee hebben waar het heen moet maar het zelf niet kunnen uitwerken of verbeelden. Kortom, waar een klik en 1 + 1 = 3 is.

In mijn werk als redacteur ben ik een schakel tussen uitgevers of managers, auteurs, eindredacteuren en de productie. In het kort: Ik zorg onder andere voor juiste plaatsing of productie van allerlei verschillende soorten content. Daarnaast verwerk ik klantfeedback en de updates (van producten) die daaruit voortkomen.

Fabels, fietsen en feiten

  • Ik werk voornamelijk vanuit mijn eigen werkruimte (in het noorden van het land) maar voor afspraken en overleggen reis ik met plezier en draai ik mijn hand niet om voor een kilometer meer of minder
  • Fietste ooit van Utrecht naar Noorwegen, dat was een onvergetelijke tocht!
  • Ik studeerde in Leeuwarden, ging naar Eindhoven, verhuisde naar Vleuten en na negen jaar ‘terug’ naar het noorden naar Leek en sinds de zomer 2020 ‘op stee’ in een fijn klein dorp ‘op ‘t Hogeland’ (voor niet-noorderlingen: vlakbij de Waddenzee)
  • Als je mij te lang in een kantoorpand laat werken dan bestaat de kans dat er managementcartoons van komen

Kennismaken of samenwerken?

Of allebei? Ik zie of hoor je graag!