Blog

Een ritje naar een andere wereld

Veertig minuten rijden is het, eerst door een aantal dorpen en streken, afremmen voor de rotonde bij Lauwerszijl en dan begint daar ongeveer de ‘echte’ weidsheid.
Doe mij daar maar een huis. Nooit meer op buienradar kijken, recht voor je neus gebeurt het. De naderende wolken, de regen en zon die zich erin mengt. Nooit zou ik daar genoeg van krijgen.

Na Zoutkamp draai ik linksaf de N361 op, de lucht verandert van zonnig naar mistig, ik rij langs de uitlopers van het Lauwersmeer richting Lauwersoog. Altijd komt de gedachte dan op dat ik daar toch ook eens een keer moet stoppen om te kijken. Toch doe ik het niet, het einde van de wereld lonkt.

Ergens voorbij de haven parkeer ik de auto. Uit de auto, waait de zoute wind door mijn haren en stelt me gerust, ik ben hier goed. Het raakt, ik voel de vrijheid, ik hoor het wad, ik zie oneindig. Het lonkt, het leeft.


Lees verder

Actieve inspiratie

Alles wat ik maak bevat in zekere zin een deel van mij. Het proces en wat het uiteindelijk wordt heeft te maken met zoveel factoren. Pas veel later zie ik zelf welke dingen er allemaal meespeelden. De tijd die eroverheen gaat voor dat ik ook maar een glimp van die dingen zie, is nodig om het stukje bij beetje te kunnen begrijpen.

(meer…)
Lees verder

Een schakel

zeefdruk, 2019

Onderdeel zijn van het grotere geheel. Ik vind dat een fijne gedachte. Godzijdank hoef ik niet het grotere geheel te zijn. Niemand niet, iedereen is onderdeel van het grotere geheel.

(meer…)
Lees verder

Het internet is op vakantie.

Volgende week is het internet dicht. Ja dicht, gesloten, even de stekker eruit. Het internet is na al die jaren ook weleens toe aan een weekje vakantie. Het heeft het namelijk maar zwaar te verduren met ons mensen. Even geen mensen die zich elke seconde uitspreken, even geen meningen tonen, geen liveblogs, geen voorgeschotelde suggesties of nieuws. Niks nieuws. Dat zou wat zijn.

(meer…)
Lees verder

zestien bladzijdes

Er waren tijden dat ik elke dag tekende, altijd had ik wel inspiratie en ideeën. Er blijken ook tijden te zijn dat het tekenen stagneert. In opdracht lukt prima, dat is gericht en voor iemand anders. Voor mezelf iets maken lukt me de laatste tijd lastig. Ik doe het niet maar verlang er wel naar. De oorzaak is helder, veel gewerkt, mezelf geen tijd voor ‘spelen op papier gegund’. Dus, wat nu?

(meer…)
Lees verder

Mijn levensles heeft bejaarden ingezet

Ik zet mijn zeefraam in de spuitcabine en spuit mijn ontwerp schoon. Na een paar seconden zie ik dat het ontwerp aan de onderkant kapot gaat. Of niet goed belicht of niet lang genoeg de film droog geföhnd. Grote kans dat ’t dat laatste is. Eigen schuld. Insmeren met ontvetter, uitspuiten en opnieuw beginnen.

(meer…)
Lees verder

ertussenin

‘ze kijken alleen maar op die smartphones tegenwoordig maar echt kijken doen ze niet meer, zelfs m’n eigen zoon niet, verdomme!’ beklaagde hij zich tegen het winkelpersoneel. (meer…)


Lees verder

Op pad met de zon

De wekker gaat om kwart voor zeven. Zal ik..? Nee kom, eruit Agnes, anders krijg je er spijt van. Kleren aan, haar laat ik zoals het is, er is toch vrijwel niemand buiten te bekennen op zondagochtend om 7 uur. Ik kijk uit het raam en zie al wat oranje gloed in de lucht, snel accu’s pakken, camera in de tas, ik gris nog snel de handschoenen uit het kastje en stap op de fiets.

(meer…)


Lees verder