Blog

Dé tijd

Met alles wat ik leuk en interessant vind en nog eens uit wil proberen, moet ik eerlijk bekennen dat ik meer dan eens wenste dat er iets gebeurde waardoor ik tijd zou hebben om deze dingen te kunnen doen. Wie had kunnen bedenken dat er een periode aan zou breken waarop de wereld even stil kwam te liggen en ideaal zou kunnen zijn voor het uitwerken van ideeën?

Tja, laat ik nu net al iets anders te doen hebben.. (meer…)


Lees verder

Het antwoord was simpel

‘Waarom ik doe wat ik doe’ Lang hield die vraag me dikwijls bezig en vond ik het ook nodig om die vraag continu voor mezelf te beantwoorden. Hoewel ik er steeds een beter antwoord op wist, bleef er een soort onrust.

(meer…)
Lees verder

Een ritje naar een andere wereld

Veertig minuten rijden is het, eerst door een aantal dorpen en streken, afremmen voor de rotonde bij Lauwerszijl en dan begint daar ongeveer de ‘echte’ weidsheid.
Doe mij daar maar een huis. Nooit meer op buienradar kijken, recht voor je neus gebeurt het. De naderende wolken, de regen en zon die zich erin mengt. Nooit zou ik daar genoeg van krijgen.

(meer…)
Lees verder

Actieve inspiratie

Alles wat ik maak bevat in zekere zin een deel van mij. Het proces en wat het uiteindelijk wordt heeft te maken met zoveel factoren. Pas veel later zie ik zelf welke dingen er allemaal meespeelden. De tijd die eroverheen gaat voor dat ik ook maar een glimp van die dingen zie, is nodig om het stukje bij beetje te kunnen begrijpen.

(meer…)
Lees verder

Een schakel

zeefdruk, 2019

Onderdeel zijn van het grotere geheel. Ik vind dat een fijne gedachte. Godzijdank hoef ik niet het grotere geheel te zijn. Niemand niet, iedereen is onderdeel van het grotere geheel.

(meer…)
Lees verder

Het internet is op vakantie.

Volgende week is het internet dicht. Ja dicht, gesloten, even de stekker eruit. Het internet is na al die jaren ook weleens toe aan een weekje vakantie. Het heeft het namelijk maar zwaar te verduren met ons mensen. Even geen mensen die zich elke seconde uitspreken, even geen meningen tonen, geen liveblogs, geen voorgeschotelde suggesties of nieuws. Niks nieuws. Dat zou wat zijn.

(meer…)
Lees verder

zestien bladzijdes

Er waren tijden dat ik elke dag tekende, altijd had ik wel inspiratie en ideeën. Er blijken ook tijden te zijn dat het tekenen stagneert. In opdracht lukt prima, dat is gericht en voor iemand anders. Voor mezelf iets maken lukt me de laatste tijd lastig. Ik doe het niet maar verlang er wel naar. De oorzaak is helder, veel gewerkt, mezelf geen tijd voor ‘spelen op papier gegund’. Dus, wat nu?

(meer…)
Lees verder

Mijn levensles heeft bejaarden ingezet

Ik zet mijn zeefraam in de spuitcabine en spuit mijn ontwerp schoon. Na een paar seconden zie ik dat het ontwerp aan de onderkant kapot gaat. Of niet goed belicht of niet lang genoeg de film droog geföhnd. Grote kans dat ‘t dat laatste is. Eigen schuld. Insmeren met ontvetter, uitspuiten en opnieuw beginnen.

(meer…)
Lees verder

Maak je nog weleens een mooie foto?

Maak je nog weleens mooie foto’s? Doe je dit ook in opdracht? Doe je dit ernaast? Hoe gaat het met je bedrijfje?

(meer…)
Lees verder

Graag netjes achterlaten aub

Zaterdagochtend om half 6 zat ik in de auto, op weg naar Lauwersoog. Ik ben nog nog nooit zo vroeg in de haven geweest. Ik was niet de enige, samen met mij nog een hele groep mensen die een dag troep op kwamen ruimen op Schiermonnikoog.

(meer…)
Lees verder