Geplaatst op 4 reacties

Risico nemen

Ik hou wel een beetje van risico nemen in het leven. Met enige regelmaat iets spannends doen. Dat je denkt ‘ik weet nooit zeker of dit een goed idee is maar ik doe het toch’ of het is gewoon weer tijd om iets anders te doen.

Het zijn kleine en grote dingen zoals: m’n haar kort laten knippen, beetje toneel/typetjes spelen, alleen ergens aan meedoen of naartoe gaan, ontslag nemen, nog een opleiding doen, naar Noorwegen fietsen, lange ritten met de auto maken, voor mezelf beginnen, verhuizen, een 15 km trail hardlopen.

Nu ik het zo opschrijf zijn het allemaal geen schrikbarende dingen, het is geen ‘living on the edge’. Toch zie ik ze weleens verbaasd kijken, ‘ja kom, wat dacht je dan’? Iets anders waarschijnlijk, ik hou wel van een beetje verrassend uit de hoek komen.

Naar mate ik mezelf iets beter heb leren kennen weet ik ook beter welke keuzes ik maak en waarom. In ieder geval gaat het me altijd om het proberen en daarvan leren en bovenal om het plezier. Ik zou eeuwig kunnen wachten tot de omstandigheden ideaal zijn of.. doen.

Zoals ik al eerder blogde, mijn drive voor fotografie is terug van weggeweest. Dus ik las uit mezelf ook weer meer over fotografie, camera’s en de laatste technieken.

Ik had me al een paar maanden beraad en ingelezen, er zelfs eentje uitgeprobeerd en naar de ervaringen van anderen geluisterd. Geen impulsieve actie maar toch een gewaagde keuze..

Ik heb mijn fullframe Canon 5D ingeruild voor de goeie systeemcamera X T2 van Fuji. De 5D is een superfijne camera, als het om kwaliteit gaat, niets op aan te merken. Toch knaagde er iets, de beste jongen weegt nogal wat, vooral met de 24-70 mm erop. Een dag fotograferen op locatie (voor bijv. een reportage of bruiloft) betekent dat ik de hele dag rondloop met al dat gewicht op m’n schouder en in handen, ik was gesloopt als ik thuis kwam. Niet meteen erg, maar ik als ik gewoon eens op pad wilde of dacht het zou wel leuk zijn om een camera mee te nemen dan dacht ik wel tien keer na of het sjouwen het wel waard was.

De Fuji is een stuk lichter en wat kleiner, hij werkt anders, daar moet ik even aan wennen maar met twee goeie objectieven erbij werkt het voor mij goed. Ik kan er lekker mee op pad en het toestel levert fijne foto’s af. Het geeft me mijn vrijheid weer terug en ik kan weer op pad met mijn drive om mooie platen te maken.

4 gedachten over “Risico nemen

  1. Prachtige platen inderdaad. Je talent bevestigd en de camera helpt.

    1. Dankjewel Liesbeth!

  2. En ik me maar afvragen of ik misschien ook eens een fullframe moet kopen. dank voor het inzicht; de tilbaarheid is ook erg belangrijk.

    1. Ja, zeker als je erop uit wilt en ook nog plezier wilt beleven aan je tocht, is het goed om mee te nemen in de overweging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.