Geplaatst op Geef een reactie

De boeken van Keri Smith

De beste boeken om je actief te houden zijn als je het mij vraagt de boeken die je zo nu en dan eens uit de kast pakt, in bladert en waarna je in actie komt. Ik heb momenteel alleen de spullen die ik nodig heb in huis, de rest zit (tijdelijk) in een opslag. Ik moet eerlijk zeggen, ik mis ze niet die spullen, conclusie: Dus er kan nog wel wat opgeruimd worden.

Enfin, de boeken waar ik zo nu en dan in kijk voor inspiratie die wil ik graag in huis en bij de hand hebben. Dat zijn zo’n 2 plankjes van de stelling met vooral kijkboeken met illustraties, kunst en (design)letters, persoonlijke ontwikkeling-boeken, zoals de Creatiespiraal en een paar gedichtenbundels waaronder eentje van de briljante Toon Tellegen.

Eerder deze week tekende en deelde ik al een quote uit één van de boeken van Keri Smith. Van haar heb ik maar liefst drie boeken op mijn plankje staan en ik krijg er nooit genoeg van. Ten eerste zien ze er altijd uit als een ontdekkingsreis, ten tweede zijn ze ook om te gebruiken bij je eigen ontdekkingsreis.

Toen ik voor het eerst een boek van haar bekeek dacht ik: Zie je nou wel? Al die rare gekke, maffe en vieze dingen die zijn heus wel ergens goed voor. Ik heb ze van kinds af aan meegekregen, wij mochten aanklooien thuis, ik begreep pas later dat dit niet iets vanzelfsprekends was. Het was een tijd lang uberhip als iemand vroeg hoe het ging en je dan antwoordde met ‘druk, druk, druk’. Het was eigenlijk bijna not done als je tijd aan iets besteedde wat niet perse hoefde. Althans zo voelde ik dat.

Nu de wereld zo snel gaat en er zoveel mensen een burn-out krijgen begint men er een beetje op terug te komen. Eindelijk, hèhè, duh! Het betekent niet dat je helemaal niets hoeft te doen, de hele dag binnen op de bank moet zitten of een coach in de arm moet nemen. Je kunt ook een soort van actief lummelen. Keri Smith noemt het in één van haar boeken ‘wanderen’ of op ontdekkingsreis gaan. Dit kun je doen zonder dat je daarvoor meteen naar Zuid-Amerika hoeft en zonder vooraf allerlei verwachtingen te hebben. Je hoeft er ook niet je leven voor over hoop te gooien, gewoon integreren in het dagelijks leven. Zoals Keri zegt, het vergroot je wereld en daar heb je je hele leven profijt en plezier van!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.