Geplaatst op 6 reacties

zestien bladzijdes

Er waren tijden dat ik elke dag tekende, altijd had ik wel inspiratie en ideeën. Er blijken ook tijden te zijn dat het tekenen stagneert. In opdracht lukt prima, dat is gericht en voor iemand anders. Voor mezelf iets maken lukt me de laatste tijd lastig. Ik doe het niet maar verlang er wel naar. De oorzaak is helder, veel gewerkt, mezelf geen tijd voor ‘spelen op papier gegund’. Dus, wat nu?

Het is eigenlijk heel simpel, ik hoef alleen maar ‘even’ al mijn kritische gedachtes erover aan de kant te zetten. Ik zal je even meenemen naar hoe dat dan bij mij gaat: ‘Oh ik moet nodig weer wat werk maken, ik heb al heel lang niks nieuws gepost online.’ Met die gedachte iets maken werkt niet echt kwam ik achter. Te gekunsteld, niet vanuit een flow, niet tevreden. Nee vanuit ‘moeten’ werkt niet.

Dus heb ik nieuwe tekenboekjes gekocht, altijd goed om mee te beginnen. Vervolgens heb ik alle bladzijdes ingekleurd. Verschillende kleuren en met verschillende verf en ecoline, potlood en krijt. Beetje knoeien, lekker. Dat is iets wat ik altijd al een keer wilde doen maar wat ik nog nooit had uitgevoerd. Elke dag een uurtje in het boekje klooien. Ik geef mezelf de vrijheid. Ik zie wel waar ik uitkom, het hoeft niks te worden en ik ga het ook niet delen. Zestien bladzijdes voor mezelf.

Een blogpost in het kader van de #PHOT Photo On Tuesday, een initiatief van Karin Ramaker.

6 gedachten over “zestien bladzijdes

 1. Klinkt bijna als vakantie, Agnes! Wat een goed idee.
  Mooie foto, ik moest twee keer kijken omdat het lijkt als of je laptop gekleurde toetsen heeft ?.

  1. Haha ja dat is m’n tweede toetsenbord 😉 Terwijl ik helemaal geen vakantie heb en veel werk heb maar 1 uur vakantie per dag moet kunnen..

 2. dat heb ik momenteel met bloggen. ik schrijf nu elke dag uren aan een stuk om mijn manuscript op orde te stellen maar dan is er geen ruimte meer voor spielerei. het is zo, het andere is even belangrijker.

  1. Ja snap ik, dan ga je er helemaal voor!

 3. Wat een ontzettend goed idee! Zou dat bij mij ok werken? Niet op jouw niveau natuurlijk maar op die manier eindelijk over die gigantische drempel heen komen? Ik wil ook zo graag…

  1. Niveau is niet aan de orde. Begin met het begin: Boekje bestellen is stap 1, dan bladzijdes met inkt bedekken, gewoon een leuk werkje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.