Blog

Hoe ik op mijn bek ging en mijn plezier terugvond

Culinair expressionisme

Culinair expressionisme

 

‘Rot op met je comfortzone’ schreef ik afgelopen winter. Een tijd waarin ik worstelde met de leraar, de puber en mijn gevoel. Dat proces ging nog even door in dit afgelopen half jaar tijdens mijn afstudeerproject. Vrij snel had ik een concept bedacht, dat was fijn want ik kan best leuke dingen bedenken maar zo’n concept daar gaat mijn hoofd heel gewichtig over doen waardoor ik meer dan eens worstelde met het uitdenken van zoiets. Een leuk project, lekker allerlei gekke treingespreksflarden verzamelen en daar dan beelden bij bedenken. Toch viel de uitwerking niet mee, hoe ga ik het in beeld brengen? Dan was er nog iets dat ‘portfolio’ heet, iets wat ik moet hebben zo op het einde van mijn studie maar hoe ga ik die vullen? Ik heb een hoop geleerd afgelopen drie jaar maar dat heeft nog niet geresulteerd in een ‘samenhangend portfolio’ zoals het zo mooi omschreven wordt in de beoordelingscriteria. (meer…)


Lees verder

Het oergevoel lonkt

Zweden

Driekwart jaar geleden fietsen we van Utrecht naar Trondheim.

Oja, dat is ook zo, ga je het daar nu alweer over hebben, moeten jullie niet eens een nieuwe reis maken, zodat je ons een keer iets nieuws kan vertellen?

Ja, eigenlijk wel, als het vandaag nog kon deden we het, vertrokken we, om niet meer terug te komen. Om ergens te blijven waar de natuur heerst en de mens zich daaraan aanpast. Werken voor je eten in plaats van werken om je huur te betalen. Ik droom er dag en nacht over. (meer…)


Lees verder

Vervang azijn door sherry en je hebt een verhaal

kerrie_recept

‘Uit: ’50 culinaire avonturen met kerrie’ de aantekeningen zijn van een oude kennis (uut Grunn), prachtig toch.’

Bovenstaande afbeelding deelde ik gisteren. Ik ben bezig met een scriptie over de geschiedenis van de culinaire fotografie en pakte de kookboeken uit de kast die ik in de loop der jaren verzameld had. Van alles wat: uit een doos van een overleden kennis, gekregen boeken toen ik op kamers ging en wat zelf gekochte boeken. (meer…)


Lees verder

Leven na de dood, hoe doe je dat

mam
Ieder jaar op 20 december de sterfdag van mijn moeder,  schreef of deed ik iets
ter nagedachtenis. Het eerste jaar maakte ik een mooi kerststuk voor op haar graf. Het tweede jaar leek me dat een goede traditie en maakte ik weer een mooi bloemstuk en bracht dat lopend – er lag een halve meter sneeuw – naar het kerkhof. Of ik ging er op uit en maakte die dag een foto op een mooie plek en schreef daar iets bij. (meer…)


Lees verder