Geplaatst op Geef een reactie

Vervang azijn door sherry en je hebt een verhaal

kerrie_recept

‘Uit: ’50 culinaire avonturen met kerrie’ de aantekeningen zijn van een oude kennis (uut Grunn), prachtig toch.’

Bovenstaande afbeelding deelde ik gisteren. Ik ben bezig met een scriptie over de geschiedenis van de culinaire fotografie en pakte de kookboeken uit de kast die ik in de loop der jaren verzameld had. Van alles wat: uit een doos van een overleden kennis, gekregen boeken toen ik op kamers ging en wat zelf gekochte boeken.

Soms hoor ik mensen roepen, ‘waarover moet ik dan bloggen of twitteren?’ of ‘dat ze iets met storytelling moeten’. Het klinkt allemaal zo groots. Dat is het niet, het is juist heel klein.

Dit kleine boekje ’50 culinaire avonturen met kerrie’ uit 1978, uitgegeven door Albert Heijn is al een klein verhaaltje op zich. We mopperen veel op AH (ik ook) maar zij waren toen al bezig met ‘storytelling’ onder andere door deze serie boekjes en de Allerhande uit te geven.

Wat het nog extra leuk maakt is dat de vorige eigenaresse de recepten ook heeft geprobeerd en haar commentaar erbij schreef. Dit zijn nu juist die kleine mooie verhaaltjes.

Dingen die anders in de kast blijven en door weinigen bekeken worden. Dat zijn toch prachtige kleine dingen om te delen via sociale media?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.