Geplaatst op 2 reacties

paadjes

Paadjes. Soms groeit een paadje uit tot een straat of een weg, soms loopt het dood. Onlangs ben ik een nieuw pad ingeslagen door te verhuizen. Een pad die je van te voren op de kaart hebt bekeken en waarvan je denkt dat het weleens een goed pad zou kunnen zijn. Helemaal zeker wist ik het niet. Het was ergens bekend gebied maar van zoveel jaar geleden en zoveel jaar geleden was ik zoveel jaar jonger. Dus hoe zou dat zijn met al mijn kennis en ideeën van nu? De enige mogelijk om erachter te komen is: ervaren.

Ik voel me soms wat te verantwoordelijk voor mijn ingeslagen paadjes. Dan voel ik me schuldig dat ik er al een tijdje niet geweest ben en ik andere mensen helemaal zie losgaan in zo’n zelfde type paadje. Nog iets, ik denk soms dat elk paadje wat me een beetje goed ligt mijn levenswerk moet worden, met de nadruk op werk. Als ik het vervolgens dan als werk wil gaan doen moet het goed zijn maar het is pas écht goed als je je brood ermee kunt verdienen. Ik merk dat deze strenge serieuze standaarden me soms stress opleveren, waardoor ik te moeilijk en te serieus ga denken en waardoor ik me niet gelukkig voel in mijn paadje dat toch eigenlijk echt mijn paadje is.

Nu ik verhuisd ben en mijn omgeving wat minder gejaagd is en me laat zien dat een tandje minder hard ook prima is, kan ik met ietsje meer afstand kijken naar geld verdienen en doen waar ik plezier in heb. Misschien hoeft dat helemaal niet zo streng aan elkaar verbonden te zijn als ik soms denk. Misschien doet dat er eigenlijk niet zo toe en ben ik zo ook wel goed genoeg. Misschien is wat ik op dit moment doe, goed zoals het is in wat voor vorm dan ook en zie ik wel wat er op mijn pad komt?

 

Een blogpost in het kader van de #PHOT Photo On Tuesday, een initiatief van Karin Ramaker.

2 gedachten over “paadjes

  1. Wat een mooie overweging, Agnes. Dat moet goed voelen, de rust die je op je nieuwe plek ervaart.

  2. Mooi verwoord Agnes. Gelukkig kunnen we niets weten van tevoren. We kunnen wel iets voelen van binnen en dat is meestal voor mij tenminste de juiste leidraad. Daarna verzin ik soms ook van alles en dat is allemaal niet waar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.