Uncategorized

Word een zomerdromer

Ja jij daar achter je bureau, ik wil je graag even meenemen op zomerdroomtocht. De eerste stop is ÆRØ, een eilandje in Denemarken. Door de bloeiende velden, onder de groene haagjes door. Het graan wordt geoogst, de zee golft en neergestreken op het terras serveren ze zelfgemaakte appeltaart. ’s Avonds hangt de rode bol boven zee, ze schijnt over de duinen en velden en kleurt het graan goud.
aero1

Genoten? Morgen haal ik je weer op voor de tweede stop: Zweden.


Lees verder

#WOT Waar voer je heen wind?

Nieuwsgierig * wie graag iets wil weten ~ benieuwd, curieus, kijklustig, weetgierig, onbescheiden
Ze kijkt om zich heen
dikwijls, telkens opnieuw
naar de stappen
naar de beweging
die je maakt
naar wat daar is
daar drie stappen naar links
of daar
raapt een glimlach van de grond
de tijd staat uit
waar voer je heen wind?
twee handen of een fiets
niet genoeg om alles achterna te gaan
Morgen weer een nieuwe dag
met nieuwe..
WOT is een initiatief van Karin Ramaker

Lees verder

Het liefst nu, nu, nu


Ambitie * streven om een betere positie te krijgen ~ Is veeleisend ten aanzien van de doelen die hij/zij aan zichzelf stelt en wil continu het beste uit zichzelf halen ~ Ernaar streven hogerop te komen in de organisatie

Ja en het liefste nu, nu, nu! ’s Ochtends vroeg foto’s maken? Terug in huis, natte schoenen en broek uit, droge kleren aan, koffie en foto’s bekijken en bewerken en even wat uploaden. Ja en wanneer ga ik nu eens met mijn eigen site bezig? Even kijken naar een geschikt thema, oja dit is eigenlijk precies wat ik wil, hop theme aanschaffen en liefst meteen er mee bezig. Zo gaat het af en toe (lees: regelmatig) bij mij, mijn enthousiasme gaat er met me van door. Dan moet ik mezelf weer aan de haren terug slepen om ook de dingen te doen die ik oorspronkelijk gepland had.

Hogerop in een organisatie, een betere positie, dat zijn niet zozeer dingen die ik nastreef. Werken op een manier waarbij ik vergeet dat het werken is, anderen helpen met iets waar ik goed in ben, continu het beste uit mezelf halen, dat is wat ik nastreef.

En daarom moet soms de rem er even op, ding voor ding, niet bang zijn dat men wegloopt, ademhalen. Niet bang zijn dat mijn ambitie wegloopt, mijn droom ligt voor mijn voeten, sterker nog, ik sta  er midden in, tussen de steigers.

Oja slapen.. goed plan.

 

 


Lees verder

#WOT Het geluk uit de knopendoos

Geluk * gunstig toeval ~ gunstige gebeurtenis ~ prettige loop van de omstandigheid
Vroeger en nu: Het moment dat ik de knopendoos van de plank haal en die open, dat is alsof ik een schatkistje open. Gewoon een beetje erdoorheen scharrelen is genoeg. Nou dat kun je zeker een gunstige gebeurtenis noemen.

Een kleine gunstige gebeurtenis maar het hoeft niet groot te zijn, het heeft te maken met zien. Het zien van schoonheden in vorm, kleur, glimlach, beweging, vooruitgang maar zelfs in verdriet, allemaal kleintjes maar als ik ze allemaal ergens op zou bergen zou ik kastruimte te kort hebben. Dus ik berg ze niet op, ik raak even vervuld en ga dan weer verder om nieuwe te begroeten. Af en toe leg ik er eentje vast om iets daarvan met jullie te delen, doorgeefgeluk!

WOT is een initiatief van Karin Ramaker

 


Lees verder

Uit logeren


‘Onze verlangens en de werkelijkheid vallen nooit samen, de dingen zijn niet zoals we ze zouden willen hebben en niet volledig te sturen.’ – Antoine Mooij in Flow nr. 6, 2012

Zijn we niet allemaal een tijdje uit logeren?
Te gast op moeder aarde
brengen we een tijdje door
en zoals logeren gaat,
soms net iets anders dan voor ogen.
Je raakt iets kwijt, je laat iets liggen,
je had iets gehoopt wat niet gebeurt.
Soms kun je het oplossen,
soms ook niet.
‘het is nu even niet anders’
‘het is nu zo’
‘het is nog niet’
‘het is niet meer’
wisselen elkaar af
laat ze bij je logeren
zolang nodig is
‘hoi, stom dat je er bent maar hier heb je een bed’
totdat je elkaar de hand schudt en zegt ‘tot ooit vriend!’

 


Lees verder

#WOT ‘mensenmens’: enkel jeuk of..?


Mensenmens * ‘Ik ben een mensenmens’.

Het wekt de indruk dat je naast enkel mens zijn ook ‘mens pro’ zou kunnen zijn. Het staat dan wel niet in het woordenboek maar na wat googlen ben ik erachter wat er mee bedoeld wordt. Mensen die als hobby ‘in dialoog zijn met mensen’ hebben en hoe ze dat doen graag benoemen, benadrukken.

In eerste instantie leverde het jeuk op, de term. Zou ‘mens zijn’ niet genoeg zijn? Hoe dan ook, ieder mens kent wel minimaal 1 mens met wie die graag omgaat. De een besteed er het liefste de hele week in dialoog met mensen of er zijn er die er zelfs hun werk maken en andere mensen beperken zich tot een paar en observeren liever en zijn daarmee nog steeds mens.

In tweede instantie begrijp ik het ook wel. Ik ging namelijk nadenken over de term  ‘beelddenker’ die ik zelf in mijn twitterbiografie heb staan nl. Tja, wat wil ik daar eigenlijk mee zeggen, wil ik iets benadrukken nog naast de termen fotografie en vormgeving? Het is een manier van denken, iets waar ik kracht uithaal, het is iets wat belangrijk voor me is. Het helpt me bij het kijken naar dingen en bij de vertaling van ingewikkelde dingen in het leven. Kortom het beelddenken hangt als een gereedschap in mijn biografie zoals de kwasten in een atelier van een schilder hangen. Daarmee wek je nieuwsgierigheid, interesse.

De term is dus wat ongelukkig gekozen.. that’s all.

 

Wat is WOT?


Lees verder

#WOT Zien


Zien * aanschouwen, kijken, beschouwen, bezichtigen, bijwonen, ervaren, waarnemen, overwegen, letten, uitstaan, proberen

Als ik niks had gezien had ik geschreven dat vandaag een gewone werkdag was geweest.

Maar dan had ik niet gezien wat ik vandaag gezien heb. Een Ufo? Nee geen ufo. Niet gezien als in kijken maar gezien als in alert zijn, kijken naar wat de dag bracht zonder iets te vinden of bij een gedachte te blijven.
De dag brengt altijd iets goeds maar ik ben niet altijd thuis. Vandaag probeerde ik zo lang mogelijk thuis te zijn met de deur open.
Kijken, luisteren naar wat er is, ondertussen gewoon werken, vertrouwend op wat er door de deur naar binnen en naar buiten gaat. Dus ik zag waar kleine dingen vandaan kwamen, hun weg gingen in een groter geheel.

Zien, ik vond het al fascinerend maar je kunt het nog zoveel breder of dieper zien.

WOT – Write on thursday

 


Lees verder

Ontbozen en gestaag doorgroeien


Afgelopen weekend lag ik ’s avonds in bed en dacht ik aan de plant die ik die dag verpoot had in de tuin. Ik had wat medelijden, de scherpe spade waarmee hij uit de grond werd getild, weggerukt uit zijn omgeving, om een eindje verderop weer in de grond gezet te worden.
De plant kromp niet ineen, liet niet accuut zijn bladeren vallen, niks van dat alles.
Nou ja niks van dat alles.. de groei zal ongetwijfeld even stagneren, de plant zal moeten acclamatiseren en zich weer wortelen in voor hem nieuwe stuk grond.
Anders dan de plant in de grond is een mens in een kantooromgeving. Ik ervaar dikwijls boosheid in mensen, boos op veranderingen, boos op de mensen achter die veranderingen. De veranderingen houd je niet tegen, meegaan en blijven ontwikkelen of zwaaien en een andere weg inslaan. Toevallig las ik ditzelfde weekend een column in het blad ‘Ode’ over ‘ontbozen’, waarin Lisette Thooft schrijft ‘…die groei verloopt niet gladjes maar gaat wel gestaag door’. Ik voel me wel verbonden met de plant, in de zin van: het is allemaal best heftig, veel veranderingen, het voelen van alles wat verandering met zich meebrengt in mezelf en in anderen maar het is slechts een stukje van de weg naar een betere mensheid. Een waardevol stukje, iets wat nu gebeurt.
En ik, ik zit er met mijn neus bovenop en groei mee met slag en stoot, zonder enige zekerheid. Hoezo anders dan de plant..

Ja en waarom moet jij er dan nog weer wat over zeggen Agnes, want we kunnen toch naar die plant kijken en dat tijdschrift lezen. Ja dat kan zeker.
Mijn eigen ervaring is wat ik er aan toe wil voegen. Mensen met 30 jaar werkervaring observeren, de vergelijking met de verhuizing en groei van een plant en alles wat ik op dit moment voel verschuiven. Wordt vervolgd!


Lees verder

Ik was er wel hoor


Ha lieve verwondering,
ik heb je gemist.
‘Ik was er wel hoor’
Waar was je dan, het lijkt alsof ik je lang niet gezien heb.
‘Weet je nog,
gisteravond, op het terras tussen alle grappen en gelach..
of deze week nog,
ik overviel je in de trein, te midden van je tranen was ik daar
of langer geleden,
weet je nog, van die droom
of toen
in de mooie lange gang waar je een vertrouwde geur rook?’

oja

‘Wellicht allemaal wat veel de laatste tijd
maar ik was er
en je hebt me gezien
alleen wat weinig tijd voor een flinke knipoog.’

ah dat was het 😉


Lees verder