Over jou en mij

Heb je wat te vertellen?

Wil je je klanten of lezers bereiken? Dan moet je zichtbaar zijn, van je laten horen, met regelmaat via je website, nieuwsbrief maar ook via diverse sociale kanalen. Maargoed, dat had je vast al ergens op één of ander marketing-blog gelezen en vervolgens dacht je wellicht ‘pff.. moet dat echt allemaal?’

Hoewel ik eerlijk beken dat deze gedachte ook weleens door mijn hoofd gaat is het antwoord: ja. Als je mensen wilt bereiken en zeker de jonge honden dan zou ik dat zeker aanraden, anders mis je gewoon een hele groep, dat is doodzonde.

Je moet zorgen dat ze je gaan lezen, opzoeken maar belangrijker nog: klant bij je worden. Ze moeten je gaan herkennen ‘Hee dat is die met die leuke quotes en beelden, dat moet vast een leuk mens zijn, daar durf ik wel contact mee op te nemen’ en makkelijk kunnen vinden. Het goede nieuws is: Dit hoeft niet een vervelende taak te zijn, het kan op een leuke manier, met een lolletje, licht of prettig, aansprekend, net wat bij jou past!

Die leuke manier die bij jou past begint ergens, meestal bij een logo en/of huisstijl. Ik ontwerp logo’s en huisstijlen waar je zowel online als offline mee uit de voeten kunt. Dit moet je zien als je basis, voor je website en al je social-media uitingen. Handig voor de herkenbaarheid en voorkomt dat het een ratjetoe wordt qua stijl.

Als je écht wilt opvallen..

dan moet er wat meer gebeuren dan alleen een logo en huisstijl. Dan moet je met regelmaat interessante, boeiende of verrassende content produceren en deze ook op een minstens zo verrassende manier promoten. Wat is dan leuker om dit elke keer met een unieke illustratie passend bij jouw content en bedrijf, te doen.

Naast opvallen is er nog een goede reden om illustraties te gebruiken:

Als je haar niet meer goed zit dan weet je waar je naar toe kunt gaan om dat te laten fixen. Er zijn ook heel veel beroepen waarbij de inhoud en expertise een stuk gecompliceerder is of zo algemeen of breed dat nadere uitleg essentieel is. In die gevallen zijn illustraties ideaal om het verschil te maken. Je kunt ingewikkelde, abstracte of gortdroge zaken vaak begrijpbaar maken in een paar heldere illustraties. Ten slotte prikkelt beeld mensen om artikelen (alsnog) te gaan lezen.

Illustraties om het verschil te maken

Ik kan met jou het verschil maken, door te brainstormen over wat jij te vertellen en te verkopen hebt. Artikelen, blogs, trajecten, workshops, cursussen, lezingen, producten of wat dan ook waarbij jij beeld kunt gebruiken zodat mensen geprikkeld, nieuwsgierig, enthousiast en klant bij je worden. Ik maak illustraties en logo’s voor onder andere: therapeuten, coaches en trainers. Doe je iets heel anders? Leuk! Hoe abstracter of onbekender, hoe fanatieker ik wordt om daar goed beeld bij te bedenken en te maken! Dus kom maar op!

Tot zover de illustraties, mocht je het nog niet tussen de regels door hebben gelezen, beeld maken vind ik het allergaafste om te doen. Zoals je op mijn homepagina kunt zien beperk ik me niet alleen tot illustratie maar fotografeer ik ook, portretten en reportages. Daarnaast ben ik vrij handig op het gebied van websites/nieuwsbrieven/techniek waardoor ik je bij het maken van beeld ook advies kan geven over de werking van diverse sites, platformen en wat waarvoor geschikt is.

Nog een paar feiten: Ik heb Communication & Multimedia Design gestudeerd (2002-2007) en Photographic Design (2013-2015). Sinds 2013 werk ik als zelfstandige, daarvoor werkte ik als digitaal redacteur bij Noordhoff Uitgevers. Ik kom uit Groningen en woon na negen jaar in Utrecht gewoond en gewerkt te hebben sinds kort weer in het noorden maar rijd met plezier overal heen!

Toch even een bevestiging dat ik geen eekhoorn ben

Koffie en kennismaken? Je kunt me het beste bereiken via agnes@agnesswart.nl

Je kunt overigens ook eerst even de kat uit de boom kijken [hier had een illustratie van een kat in boom kunnen staan] en mijn werk volgen op Instagram of mijn blog lezen, ik heb een paar posts voor je geselecteerd:

De grap van zes weken fietsen
– Hoe spreekt beeld?
Koffie met gemoedelijkheid
Laat mij maar buiten werken