Geplaatst op Geef een reactie

Maak je nog weleens een mooie foto?

Maak je nog weleens mooie foto’s? Doe je dit ook in opdracht? Doe je dit ernaast? Hoe gaat het met je bedrijfje?

Er zijn tijden geweest dat ik er letterlijk voor weg wilde lopen, voor dit soort vragen. Het voelde voor mij alsof ik me weer moest verantwoorden of bewijzen. Ik had er gewoon niet altijd zin in. Ik ben al niet zo’n prater dus als ik langer dan vijf minuten over mezelf praat dan voelt dat altijd een beetje ongemakkelijk.

Waarom het als verantwoorden en bewijzen voelt is omdat een bestaan ombouwen als creatief flink aanpoten is. Ik heb ermee geworsteld en ik heb ontdekt dat dit misschien wel niet mijn weg is. Zodra ik ga worstelen dan loop ik vast en lukt het niet meer om creatief werk te maken waarmee ik tevreden kan zijn.

Het combineren van verschillend werk ligt mij meer. Ik wissel het redactionele werk af met het creatieve werk en dat gaat momenteel prima. Het is misschien een minder spannend verhaal om te vertellen aan mensen maar dat is dan maar zo. Spinvis was ook postbode.

Deze blogpost schreef ik in het kader van #kommaarop, een initiatief van Tessa en mij en een aantal andere ondernemers. Meestal ontstaat er een vraag op Twitter op ondernemergebied en schrijven we daarover een blogpost. We zijn er mee gestopt maar nu doen we er weer eentje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.