Geplaatst op 1 reactie

Dé tijd

Met alles wat ik leuk en interessant vind en nog eens uit wil proberen, moet ik eerlijk bekennen dat ik meer dan eens wenste dat er iets gebeurde waardoor ik tijd zou hebben om deze dingen te kunnen doen. Wie had kunnen bedenken dat er een periode aan zou breken waarop de wereld even stil kwam te liggen en ideaal zou kunnen zijn voor het uitwerken van ideeën?

Tja, laat ik nu net al iets anders te doen hebben..

Dat het niet aan ‘de tijd’ ligt dat je met iets nieuws start maar dat je het zelf in handen hebt, heb ik inmiddels zo’n beetje geleerd. Dus als ik iets zou willen kan ik er vandaag mee beginnen, al is het maar met de voorbereiding of ten minste een visualisatie ervan. Er is nog een ander iets wat meespeelt: tussen visualiseren en daadwerkelijk iets doen ligt geduld.

Geduld hebben is een hele studie op zich, wanneer moet je nog even geduld hebben en wanneer is de tijd rijp? Dat weet je lang niet altijd van te voren. Ik leerde er afgelopen drie jaar veel over. Bijvoorbeeld in het proces van het kunnen kopen van een huis, het zoeken naar de plek waar we wilden wonen. Dan het juiste huis en plek tegenkomen én het wachten totdat we de sleutel in handen hadden vergde best wat geduld (en vertrouwen). Het was een leerzame les in geduld op de lange termijn. Het leerde me dichtbij me zelf te blijven en eerlijk tegenover mezelf durven zijn.

Ik dacht dat met het krijgen van de sleutel de les in geduld afgelopen was, de rest hadden we immers zelf in handen.. maar nee, ook tijdens het klussen aan het huis komt geduld om de hoek kijken. Om de juiste keuzes te kunnen maken en je niet te laten opjagen moet je jezelf de tijd geven en deze dan ook nemen. Geduldig naar jezelf luisteren en je niet laten opjagen door anderen. Nou phoe, dat is nog wel een klus op zich!

De ideeën die afgelopen periode opborrelden die heb ik maar even in een doosje gedaan, dan kunnen ze nog even rijpen en kan ik ermee aan de slag als ik op mijn nieuwe plek geland ben.

Tot die tijd vul ik mijn dagen met het afmaken van het huis-project. Onderweg, tijdens de ritjes van huis naar huis zie ik zoveel nieuwe verhalen en voel ik veel zin om ze op te vangen en te delen.

1 gedachte over “Dé tijd

  1. Zo mooi opgeschreven. Zo simpel kan het zijn. Ik heb dezelfde ervaring. Alle tijd om te schrijven en… Nu nog wel in alle rust. Ik wens jullie een pracht toekomst in jullie nieuwe huis.

Reacties zijn gesloten.