Geplaatst op Geef een reactie

De flexibele geest en zijn advocaat

misschien
woon ik over vijf jaar toch heel ergens anders
of gaan we toch een andere richting op tijdens de vakantie
is dat ene project toch niet wat ik wilde en ben ik iets anders gaan doen
of ben ik toch weer op Facebook te vinden.. (dus..)

Had ik tien jaar geleden gedacht dat ik nu hier zou wonen, vanuit huis werk en af en toe in een AUTO op en naar rijd naar het midden van het land?

Nee.
Vind ik dat erg? Nee.

Mijn geest is aardig flexibel en wil dat ook graag blijven. Dus verander ik regelmatig van gedachten en beweeg ik mij een andere richting op dan ik eerder had bedacht. Toch heeft mijn geest ook een advocaat van de duivel, die regelmatig zegt: ‘Luister, heb je net tegen die en die lopen verkondigen dat je dit en dat wilt en nu verander je weer van gedachten, wat moeten ze wel niet denken?’
Die advocaat houdt me scherp en zorgt in zekere zin ervoor dat ik nog even goed nadenk of het een goede keuzes is die ik ga maken. Tegelijkertijd erg ik me soms dood aan het feit dat hij eist dat ik bij elke verandering een releasenote schrijf zodat ik me kan verantwoorden naar de buitenwereld.

IedersĀ (lichaam en) geest heeft zo zijn beweegredenen, het woord zegt het al, redenen om te bewegen. Vorig jaar hadden wij zo onze beweegredenen om te verhuizen naar het noorden, dat doe je niet zomaar even nee. Wij hadden daar zo onze redenen voor. Vijf jaar geleden piekerde ik er nog niet over om naar het noorden te gaan, vorig jaar kon ik niet wachten en nu denk ik ‘waar zullen we zijn over vijf jaar? Misschien ergens hier in de buurt, misschien ook wel in het buitenland, je weet nooit hoe het loopt met de dingen die zich voordoen. De wereld verandert maar gedachtes ook. Gelukkig maar, anders werd het een moeizame stugge strijd.


Van gedachten veranderen is wel iets anders dan van principe veranderen. Ik ben namelijk wel van: ergens voor gaan en trouw zijn aan. Een basis waar vanuit ik relaties opbouw en dingen doe. Soms ga ik op in de beweging of heeft het tijd nodig en kan ik pas achteraf zien hoe de stukjes van die beweegredenen in elkaar passen.

‘..je hebt drie concepten staan en nu schrijf je dit’
Ja, ik wilde al weer een releasenote schrijven en dacht na over waarom ik die neiging heb om te verantwoorden wat ik doe en vertel. Stel dat ik van gedachten verander, dan klopt het weer niet met wat ik eerder zei.. dan komen ze me achterna! Dus ik dacht, kom, ik zoek het eens uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.