Altijd onderweg

De keuze was snel gemaakt. Verhuizen naar het noorden. Dit was een kans om uit dit huis te komen, uit de drukte te zijn, te sparen en te ontdekken waar we hierna willen wonen. Eerst was het leuk spannend, nieuw perspectief om over na te denken.

We vertelden een aantal nabije mensen over onze plannen en daarna steeds meer mensen. Toen werd het ojee-wat-hebben-we-nu-toch-beslist-spannend. Het was ineens iets groots geworden, iets waar mensen iets van vinden, niet meteen begrijpen of niet zo leuk vinden dat je ‘weggaat’ / verder trekt.
Tot nu toe waren we altijd verhuisd vanwege studie of werk, nu gaan we omdat we het zelf willen. Ik dacht dat ik ervan overtuigd was, van die rust en ruimte maar ook dat blijft een ontdekkingsreis. Rust en ruimte kan op oneindig veel manieren en iedereen heeft daar weer andere ideeën over. Wie weet blijkt toch dat het niet perse in een gehucht met tien huizen hoeft te zijn maar dat we ergens net buiten de stad een leuk fijn plekje vinden.

Het kan allemaal en het is niet voor eeuwig en met bijna een rijbewijs op zak gaat er nog een grotere wereld open. We gingen eigenlijk al wel altijd overal naar toe, we fietsten naar Noorwegen en treinden overal heen en ontdekken nu de voordelen van een auto.

Wat ik vooral leerde afgelopen weken/maanden, zo’n eigen keuze maken raakt best wel en de kunst is om toch ook mee te gaan met wat er gebeurt, weten dat het je pad is die je loopt en dat je eigenlijk altijd onderweg bent en je van gedachten kunt veranderen.

De muur is bijna weer wit, de grote bank is naar iemand die er hopelijk veel plezier van gaat hebben en wij zitten voor heel even weer op ons ‘studentenbankje’ in ons steeds leger wordende huis. Bijna klaar om verder te trekken!

Deze blogpost schreef ik nav #PHOT, een initiatief van Karin Ramaker

 

11 Reacties

Mooi Agnes!
Niets is voor eeuwig, het leven is een groot avontuur met alle onzekerheden van dien. En een auto is héérlijk!

Reply

Wat een privilege om te mogen verhuizen naar waar je naar toe wilt. Heerlijk toch! Nieuwe dingen ontdekken, nieuwe ontwikkelingen. Dat heet volgens mij LEVEN. Succes en plezier.

Reply

Iets wat goedvoelt moet je gewoon doen. Niet alles kan je verstandelijk verklaren. Leven is doen Ik wens je nog vele stappen op je levenspad.

Reply

Plaats een reactie

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.