Geplaatst op 3 reacties

2017 en wat daarvan terecht gekomen is

“Wat ga jij anders doen in 2017?” dat was één van de #kommaarop-vragen. Ik had het uitgetekend, in dingen wel en juist niet meer (proberen) te doen. Afgelopen week plaatste Sonja weer een tweet met een link naar deze #kommaarop-post, ik ging maar eens kijken wat ik ook alweer had geschreven..

Oei.. confronterend.. dacht ik, daar is niet zoveel van terecht gekomen. Ik kan me daar dan wel schuldig over voelen. ‘Allemaal mooie plannen en wat is daar van terecht gekomen Agnes, helemaal niks!’ (aldus de innerlijke criticus) Maar ja, een leven laat zich niet alleen maar leiden door vooraf opgestelde plannen en ook gedachten mogen veranderen heb ik inmiddels geleerd.

Er moesten dit jaar eerst andere dingen in gang gezet worden. Dingen die niet altijd meevielen maar wel goed zijn geweest, uiteindelijk. Eén belangrijk ding was: het snelle haastige (‘straks denken ze nog dat ik te langzaam ben’) vervangen door bewuste langzamere stappen. Dat klinkt misschien heel vaag maar het is heel concreet. In mijn rijlessen afgelopen jaar kwam dat heel duidelijk naar voren. Ik voelde me in het begin vaak opgejaagd als ik bijvoorbeeld linksaf moest slaan en er een rij auto’s achter mij stond te wachten. Dus langzamerhand heb ik geleerd dat eerst kijken en dan rustig doen een heel goed uitgangspunt is. Iets waarvan ik dacht, ‘goh dat is niet alleen handig op de weg maar ook in de rest van mijn leven’

Hoewel ik heel erg blij ben met een aantal dingen die ik doe, de dingen die ik bijvoorbeeld op mijn home-pagina heb staan (en dus wél heb gedaan in 2017), heb ik daarnaast nog een rugzak met werkervaring en wat allerhande vaardigheden op het gebied van ‘content maken’. In mijn zoektocht naar ‘waar wil ik heen met mijn werk’ ben ik op zoek naar een vorm waar ik deze twee dingen kan combineren en brainstorm ik over hoe het anders kan dan ik nu doe. Door dit niet op de hop-snel-overal-ja-op-zeggen-manier te doen maar door er langzaam en ook niet constant (want dan wordt het frustrerend) mee bezig te zijn merk ik dat het rust en ruimte brengt voor ideeën, inzichten en ontmoetingen.

Al met al, 2017, een stevig jaar met een prettige afdronk.

maar deze illustratie uit de kommaarop-post is maar mooi wel waargemaakt. Net in vijf dagen 1000 km gereden.

 

 

Een blogpost in het kader van de #PHOT Photo On Tuesday, een initiatief van Karin Ramaker.

3 gedachten over “2017 en wat daarvan terecht gekomen is

  1. klinkt heel goed en het jaar is nog niet om…

  2. Wat Liesbeth zegt, het jaar is nog niet om 🙂 Goed dat jouw innerlijke criticus ook kijkt naar wat je wèl hebt gedaan. Misschien zijn dit wel punten en stappen die je vooraf niet hebt bedacht of niet hebt zien aankomen. En ondanks dat je nog even hebt, is het toch goed om ook voor 2018 doelen te stellen.
    Ik vind de de #kommaarop-post een mooi idee. Lijkt me ook wel iets voor mij.

  3. het is denk ik ook de omgekeerde wereld! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.