Geplaatst op 6 reacties

Je hebt cake en cake

‘zelf gemaakt’ wil niet altijd meer zeggen dat het compleet vanaf 0 is bereid. De keuze die we hierin maken is meestal afhankelijk van hoeveel tijd we hebben en wat we belangrijk vinden.

Ik heb ze allebei gemaakt, de cakes, en ik moet eerlijk zeggen, het verschil is moeilijk te zien. Wel rijst de alleen-water-toevoegen-cake als een malle, ook niet zomaar, er zit rijsmiddel in en uiteindelijk proeft hij zoeter dan de helemaal-zelfmaak-cake.

Op zich geen onaardige cake maar het proefde toch een beetje gemakkelijk. Is het dan toch die liefde, die het hem doet?

Klinkt cliché maar ik denk toch dat het zo is, het is zoiets wat doorwerkt in alles wat je doet. Juist in vakmanschap zit liefde en hoe je er over praat en schrijft ook. Zo kan ik me verheugen op enkele nieuwsbrieven in mijn mailbox omdat ik weet dat diegene daar echt voor gezeten heeft en zorg aan heeft besteed maar belangrijker nog, liefde in heeft gestopt.

‘draaf je niet een beetje door Agnes, liefde dat is toch iets wat je deelt met intimi, iets wat je deelt met je man of vrouw of familie? En daarnaast heb je dan je werk’

Aan het koopgedrag en leefwijze van een groot deel van de bevolking te zien is dat nog vaak het geval, onze laatste #kommaarop ging erover.

Toch is het niet zo moeilijk om iets verder te kijken dan kant- en klaar, iets langer te wachten op het juiste, iets langer te zoeken naar een bepaald ingrediënt of een keuze te maken.

Online moet je ook keuzes maken, ten minste, ik moet dat anders word ik horendol en overspoeld. Ik maakte onder andere keuzes op mijn eigen website om datgene wat ik in mijn werk wil stoppen er in te kunnen stoppen, heel concreet maar met liefde.

6 gedachten over “Je hebt cake en cake

  1. Helemaal mee eens! Ambacht, liefde en geduld maken zeker verschil. Al is het maar voor jezelf. Goede dingen hebben tijd nodig! Al moet ik daar zelf nog in leren ;).Leuk stukje, leuk werk hoor.

    Ik ben benieuwd naar je stukje over koopgedrag, ga ik nu lezen.

    Groet

    1. Ja klopt Sabine, na een tijdje is het leuk te ontdekken hoe ver het doorwerkt!

  2. Ben benieuwd naar de foto’s van de cakes die klaar zijn 😉

    Mooi wat je schrijf over keuzes maken en liefde 🙂

    1. Dankje Annelot, ik heb ook foto’s van de cakes toen ze klaar waren. Het is wel een grappig raadspel welke bij welke set ingrediënten hoort, je kunt het eigenlijk niet zien. Als ik het werk tentoon zou stellen zou ik er stukjes cake bij serveren. 😉 (de serie wordt nog uitgebreid trouwens met andere gerechten)

  3. Wat een ontzettend lekkere foto’s! Hoe heb je dat alemaal zo netjes recht gekregen, dat meel en die suiker enzo?

    1. Dank, met veel geduld en daarna nog meer geduld en Photoshop. Ik ben nog bezig met de rest van de serie met oa rode kool en lasagne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.